Mit navn er Rod Clemen og i april 2018 vil jeg thruhike The Pacific Crest Trail som går fra Mexicos grænse, op gennem USA til Canada.


Pacific Crest Trail med Rod Clemen.

I starten af januar 2017 var der en lille stemme indeni som sagde at der skulle ske noget drastisk. Om det er mit svar på overgangsalderen aner jeg ikke, men NOGET skulle der ske! (og jeg har ikke købt motorcykel eller cabriolet, så det med overgangsalderen er måske ikke helt ved siden af 😉 )

De sidste mange rejser jeg har været på, har været vandreture. Sidst jeg undersøgte hvor min rejse skulle gå hen, havde jeg kig på Appalachian Trail, som er ca. 3500 km lang, og tager 3-5 måneder at gennemføre.
På det tidspunkt havde jeg på ingen måde mulighed for at tage på sådan en tur, desværre. Så jeg endte med at gå tværs over England istedet (Coast to Coast), med min gode ven Bo. En tur på ca. 309 km. (som var helt fantastisk, så det var absolut ikke et dårligt alternativ)

Nå men noget skulle der ske, så jeg besluttede at det måske var tid til sådan en lang vandretur, og efter lidt research på Appalachian trail, faldt jeg pludselig over The Pacific Crest Trail eller PCT som den bliver kaldt, og vidste med det samme at det var den tur jeg skulle på!

PCT map


Pacific Crest Trail er 4279 km lang og går fra grænsen til Mexico op gennem USA og slutter lige på grænsen til Canada. På vejen kommer jeg igennem staterne Californien, Oregon og Washington.

Turen tager i gennemsnit 5 måneder at gennenføre, så det kræver en del planlægning. Både med hensyn til udstyr der skal med, hvor meget mad jeg skal pakke(der er mange strækninger hvor jeg ikke kommer i nærheden af mad i op til en uge af gangen). Men sandelig også i forhold til herhjemme – arbejdet, regninger, manglende indkomst mens jeg er væk osv.

Min chef, som er en af verdens sødeste personer (for det meste 😉 ) syntes at det lød som en fantastisk idé, så jeg har fået fri i 6 måneder, hvilket er tid nok til at gennemføre turen uden at stresse, og samtidig have tid til at ‘lande’ i civilisationen og finde den daglige rytme igen, når jeg kommer hjem.

Økonomisk er det en lidt større udfordring, og derfor har jeg brug for din hjælp! Jeg har stadig en husleje og diverse regninger som skal betales, men eftersom jeg desværre ikke kunne overtale chefen til at give mig løn mens jeg var væk, er der et stort hul som skal dækkes.
Jeg har allerede skåret ned på alle mine udgifter og sparer sammen på livet løs, men der er et godt stykke vej endnu.

Derfor har du mulighed for at hjælpe mig lidt på vej, og som du kan se ude i højre side (eller nede i bunden hvis du ser dette på en mobil tlf.) er der forskellige muligheder for at donere lidt penge til min rejse.
Intet beløb er for småt, og mange bække små… Og der er selvfølgelig lidt tak for hjælpen i form af diverse “gaver” alt efter hvor meget man syntes man kan undvære.

Min primære form for updates osv. undervejs på rejsen vil være en Vlog på min Youtube kanal så der kan du følge med i hvad der sker, når først jeg er taget afsted. Der vil også komme en del billeder på min Instagram profil, så den vil helt sikkert også være et besøg værd 🙂

Hilsen
Rod