Forberedelserne har været igang siden Januar, og jeg mangler stadig alt – stort set 🙂 men det kommer der også en post omkring.
Her er et hurtigt overblik over turen.

Turen går syd fra Campo, ved den Mexicanske grænse, og nord på op gennem Mojave ørkenen, igennem Sierra bjergene til Oregon, og gennem Oregon og Washington og lige over på den anden side af den Canadiske grænse. En lille tur på 4279 km 🙂

Undervejs vil der være mulighed for at bestige Mount Whitney (4421 m højt), som er det højeste bjerg i det kontineltale USA, hvilket også bliver lidt af en oplevelse tror jeg.

De først 1100 km er igennem ørken landskab, og da der ikke ligefrem er oaser af vand derude, er man nødt til at slæbe på vand nok til at holde et par dage af gangen, men skulle man støde på et lille vandhul eller ligende har man sit lille apparat med som kan rense det vand man finder undervejs, så man ikke ender med dårlig mave eller andet grimt.

Der er selvfølgelig en del byer undervejs, som man enten kommer direkte igennem på ruten, eller som man vælger at gå ned til, da man har brug for at få nye forsyninger af mad osv. undervejs – og så får man slidt 4-5 par sko i løbet af hele turen, så der bliver også rig mulighed for at opgradere eller udskifte sit udstyr undervejs.</divEfter ørkenen begynder man at kommer igennem mere grønne områder, og samtidig begynder man at nærme sig Sierra bjergene.

 

Allerede her er det påtvunget at have alt sin mad i en såkaldt Bear Canister, som er en special beholder der er umulig for bjørne at åbne, og den sørger også for at de ikke kan lugte maden lige så meget som hvis den bare lå i rygsækken.(sådan en er stor og vejer ca. 1 kg)

Bjørnene lærer nemlig lynhurtigt at mennesker er lig med mad, og ikke i den forstand at de æder mennesker, men de ved at hvis der er mennesker, er der også lækkert mad de kan stjæle 🙂

Efter Sierra bjergne er det nærmest ned af bakke resten af vejen 😉 næsten – det kommer til at gå op og ned i en lind størm, og der er en masse floder med smeltevand fra bjergne som man skal krydse – nogle er der bygget må broer over, mens andre skal man igennem vandet for at komme over på den anden side.
Oregon er en relativ nem strækning at komme igennem, men skulle være utrolig flot da landskabet primært består af vulkansten, så der skal nok blive rig mulighed for at få nogle fede stjerne billeder med spændende elementer.

Washington er op på ryggen af stejle bjerge, for bare at skulle ned igen på den anden side, og sådan fortsætter det, det meste af den sidste del af turen inden man krydser grænsen til Canada og finder en shuttlebus til den nærmeste lufthavn.
Men alt efter hvor langt inde i September jeg er på dette tidspunkt, har jeg en lille plan om at tage til San Francisco eller new York og spoile migselv med fantastisk mad og nyt rent tøj 🙂

Hvis du har nogle spørgsmål er det bare at skrive  🙂

Her er et kort så du kan se hvor turen går. (loader en lille smule langsomt)