Som nævnt i en tidligere post, er jeg gået på jagt efter endnu lettere udstyr til turen. Det er blevet nødvendigt nu jeg alligevel er endt med at gå mere “all in” med mit kamera udstyr. Så nu har jeg investeret i en Enlightend Equipment Revelation Quilt. *Sovepose* er så meget ‘last year’.

Enlightend Equipment Revelation Quilt

Sådan en quilt er en slags sovepose, men med et par ret vigtige forskelle:

Den er åben på bagsiden! Det vil sige, at jeg kommer til at ligge direkte på det underlag, jeg vælger at lægge mig på. Alene der sparer jeg en masse unødig vægt på fyld som ikke har nogen effekt. Dun varmer nemlig kun hvis det er fluffy og luftigt, og hvis du lægger dig på det, er det jo trykket helt fladt (med mindre du er vanvitiggt tynd og dermed let som en fjer 😉 )

Den kan også åbnes helt, så den fungerer som en almindelig dyne til de varme nætter.
Det er også smart for dem der føler sig indelukket i en traditionel sovepose, – og/eller hvis man er typen der ligger uroligt om natten.

Der er heller ingen hætte på en quilt. Den slutter ved nakken (alt efter hvor lang du har købt den, selvfølgelig). Så jeg skal lige lære at sove med hue på.

Sidst men ikke mindst, så vejer den model jeg har designet ca. 200 gram mindre end den første jeg købte (som forresten er til salg – og den er fracking awesome!)

Whaaaat? 200 gram?!

At spare 200 gram lyder måske ikke af meget, men det er også lykkedes mig at finde en “bedre” regnjakke, som vejer 160 gram mindre end den første.

Så hokus pokus: Jeg har skåret mange gram af min baggage, – og samtidig brugt en mindre formue 😉 .
Havde jeg ikke valgt at tage en drone med for eksempel, så havde jeg nok ikke behøvet at blive så fanatisk med mine gram 😉

Min nye quilt er forresten også rated til at klare flere frostgrader, fordi den proppet med dun i høj kvalitet. Havde jeg sparet på dun-kvalitetet kunne jeg faktisk godt have sparet endnu flere gram. Men jeg har researchet lidt, og fundet frem til, at jeg nok bliver glad for den ekstra varme (jeg er sgu en smule kuldeskær)

Fik jeg fortalt at jeg selv har designet min Enlightend Equipment Revelation Quilt ? 😉

Det kan man nemlig på deres hjemmeside – total awesome!